Naslovna - Srebrenik - Obilježena 29. godišnjica stradanja radnika JZU Dom zdravlja Srebrenik /FOTO/

Obilježena 29. godišnjica stradanja radnika JZU Dom zdravlja Srebrenik /FOTO/
godišnjice tragične pogibije tri radnika JZU Dom zdravlja Srebrenik - Naila Bjelića, Jasmina Sofića i Bege Kešetovića, direktor JZU Dom zdravlja Srebrenik zajedno sa predstavnicima JZU Dom zdravlja Srebrenik, dana 18.

Objavio: Armin Tufekcic | Friday 18. June 2021. u 13:25 sati | Pregleda: 1611

 

Povodom obilježavanja 29. godišnjice tragične pogibije tri radnika JZU Dom zdravlja Srebrenik - Naila Bjelića, Jasmina Sofića i Bege Kešetovića, direktor JZU Dom zdravlja Srebrenik zajedno sa predstavnicima JZU Dom zdravlja Srebrenik, dana 18.06.2021. godine, izvršio je polaganje cvijeća na spomen ploče u Tinji i Potpeću koje su podignute u čast poginulih radnika.

Imenovani radnici su živote izgubili nesebično obavljajući svoju dužnost početkom ratnih dešavanja na ovim prostorima.

Tog kobnog 18. juna 1992. godine Nail i Jasmin prevozili su ranjene borce iz Brčkog u UKC Tuzla, a na povratku u Srebrenik u rejonu Potpeća i Tinje na njihovo propisno obilježeno sanitetsko vozilo pucali su četnici i na mjestu ih ubili. Nakon što je stigla vijest o napadu na sanitet, u pomoć svojim kolegama hitno je krenula medicinska ekipa Doma zdravlja na čelu sa Begom Kešetovićem, ali je i on, nažalost, na ulazu u Orlovu klisuru poginuo od metka ispaljenog iz četničkog snajpera.

Nakon polaganja cvijeća na spomen ploče, delegacija JZU Dom zdravlja Srebrenik obišla je i porodice poginulih radnika.