Naslovna - BiH - Srednja Hemijska škola u Tuzli nudi pet atraktivnih stručnih zvanja za upis

Srednja Hemijska škola u Tuzli nudi pet atraktivnih stručnih zvanja za upis
Od tradicionalnih zvanja, poseban akcenat škola stavlja na obrazovanje hemijsko tehnoloških tehničara, hemijskih tehničar u farmaceutskoj proizvodnji i hemijskih tehničara - mikrobiologa.

Objavio: Davor Vehabovic | Wednesday 19. May 2021. u 15:24 sati | Pregleda: 1341

Javna ustanova "Mješovita srednja hemijska škola" Tuzla, je tehnička, četverogodišnja škola sa dugom tradicijom u obrazovanju kadrova iz oblasti hemijske struke.

Od tradicionalnih zvanja, poseban akcenat škola stavlja na obrazovanje hemijsko tehnoloških tehničara, hemijskih tehničar u farmaceutskoj proizvodnji i hemijskih tehničara - mikrobiologa.

Prateći zahtjeve tržišta rada, koji su uslovljeni širenjem obima djelatnosti, Hemijska škola Tuzla je stekla status mješovite škole. Već duži niz godina pored osnovnih zvanja iz oblasti hemijske struke, Hemijska škola Tuzla obrazuje učenike i vanredne polaznike i za izrazito atraktivna stručna zvanja  a to su Grafički tehničar - WEB dizajner i Hemijski tehničar - nutricionist.

Pored mogućnosti nastavka školovanja na prestižnim visokoškolskim ustanovama, sticanje diplome, učenicima je omogućeno jednostavno i brzo zaposlenje u proizvodnom sektoru, fabrikama/proizvodnim pogonima, laboratorijama, farmaceutskim kompanijama, štamparijama, preduzećima koja se bave grafičkim dizajnom ali i u privatnim poliklinikama.

Diplome su uz odgovarajuću nostrifikaciju priznate u Evropskoj uniji ali i drugim zemljama širom svijeta. Nastava se odvija po najvišim standardima obrazovanja i kontinuirano je podložna obrazovnim reformama, kadrovskoj, tehnološkoj i materijalnoj nadogradnji.

U školskoj 2021/2022. godini, Škola vrši upis u sljedeća stručna zvanja:

- Hemijsko tehnološki tehničar;

- Hemijski tehničar u farmaceutskoj proizvodnji;

- Hemijski tehničar - mikrobiolog;

- Hemijski tehničar - nutricionist;

- Grafički tehničar - WEB dizajner.

Dragi maturanti – Dobro nam došli!