Naslovna - Srebrenik - Čestitka povodom nastupanja Nove hidžretske 1441.godine

Čestitka povodom nastupanja Nove hidžretske 1441.godine
godinu, zajedno sa svim muslimanima svijeta, još jednom ćemo oživjeti sjećanje na hidžru prvih muslimana kao vječitu inspiraciju svim generacijama ummeta, iz čijih poruka uvijek nastojimo uzeti novu svježinu u kreiranju svoga boljeg sutra.

Objavio: Armin Tufekcic | Friday 30. August 2019. u 10:08 sati | Pregleda: 3072

Poštovana braćo i sestre uvjeri!

Dočekujući Novu hidžretsku 1441. godinu, zajedno sa svim muslimanima svijeta, još jednom ćemo oživjeti sjećanje na hidžru prvih muslimana kao vječitu inspiraciju svim generacijama ummeta, iz čijih poruka uvijek nastojimo uzeti novu svježinu u kreiranju svoga boljeg sutra.

Kao što je hidžret Muhammeda, a.s., i ashaba otvorio nove oblike i metode rada za islam, tako i hidžreti svih narednih generacija muslimana, koji se sastoje u ostavljanju grijeha i potpunom prihvatanju kur'anskog načina življenja, otvaraju nove mogućnosti da se popravi ono što nije dobro i da se uradi što se nije uradilo na planu islamske misije, živeći sa čvrstim uvjerenjem da svoju vjeru usavršavamo vjerničkom angažiranošću, trudom i žrtvom na Allahovom putu i uzdižemo  je u zajedništvu s drugim ljudima.

U povodu dolaska Nove hidžretske 1441. godine, svim muslimanima i muslimankama upućujemo najiskrenije čestitke, uz dovu Allahu dž.š. da nam nastupajuća godina bude godina napretka, prosperiteta i svih pozitivnih stremljenja, kao i nova prilika da svoj život obogatimo vrijednostima koje će nam priskrbiti Allahovu milost i zadovoljstvo.

KULLU'AMIN VE ENTUM BI HAJR

Glavni imam

Refik ef. Hodžić