Naslovna - Srebrenik - Ramazanska poruka Glavnog imama MIZ Srebrenik 1440.hg./2019. godine

Ramazanska poruka Glavnog imama MIZ Srebrenik 1440.hg./2019. godine
U nedjelju, petog maja sa zalaskom sunca otvorićemo vrata naših domova, naših džemata, naših duša i srca, dragom nam gostu, najodabranijem među mjesecima, mubarek mjesecu ramazanu 1440.

Objavio: Armin Tufekcic | Sunday 05. May 2019. u 16:50 sati | Pregleda: 3860

 

Poštovana braćo i sestre u vjeri,

.U nedjelju, petog maja sa zalaskom sunca otvorićemo vrata naših domova, naših džemata, naših duša i srca, dragom nam gostu, najodabranijem među mjesecima, mubarek mjesecu ramazanu 1440.h.g.

Iskažimo neizmjernu zahvalnost Svemogućem Allahu dž.š. što će nam i ovog ramazana pružiti priliku da Mu iskažemo iskrenu ljubav, odanost i pokornost, i omogućiti da nam svi ramazanski ibadeti budu nadahnuće za promociju dobra i da nas zauvijek odvrate od poroka i svih loših djela i navika. Dolazeći mubarek Ramazan je za svakog vjernika nova prilika u otkrivanju samog sebe, suočavanju sa svojim nedostacima ali i objektivnim mogućnostima i još snažnijeg približavanja Gospodaru svjetova. Kroz ramazanske ibadete pokažimo dodatnu vjerničku budnost i želju za uspjehom na putu koji nam je trasirao naš uzor i poslanik Muhammed a.s.. Propisani post u mjesecu ramazanu je ibadet koji mijenja naš ritam života, koji nas uči upornosti, izdržljivosti i priprema za sve vrste životnih promjena u kojima treba ostati stabilan i dosljedan u svojoj vjeri. Postom iskazujemo svoju poslušnost Allahu, dž.š., i spremnost na mnogo veća odricanja i žrtve. To je vrijeme našeg duhovnog zrenja i uzdizanja, jačanja i snaženja imana, karakternih osobina, brige o drugima i suosjećanja sa iznemoglim, bolesnim, gladnim i napuštenim. Boga dragog molimo da bereket ramazanskih ibadeta obasja naša srca, osvijetli naše domove i osnaži naše džemate. Budimo ustrajni u ibadetima i dovama našem Gospodaru. Neka u našim dovama budu svi oni kojima je potrebna pomoć; bolesni, nemoćni, gladni i oni koji su u strahu i žalosti. Uz želju da nam Allah dž.š. ukabuli naše ibadete, naše dove i naša dobra djela, svim muslimanima i muslimankama čestitamo dolazeće mubarek ramazanske dane.

Ramazan šerif mubarek olsun!