Naslovna - LifeStyle - Odakle potiče muška fascinacija „ženskim grudima“

Odakle potiče muška fascinacija „ženskim grudima“
O njima su pisane pjesme, davali su im razna imena, brojna umjetnička djela imaju ih u prvom planu .

Objavio: Armin Tufekcic | Tuesday 07. February 2017. u 10:34 sati | Pregleda: 5773

Svi znamo da su muškarci opsjednuti ženskim grudima. O njima su pisane pjesme, davali su im razna imena, brojna umjetnička djela imaju ih u prvom planu ... ali fascinacija ne prestaje. O ovome fenomenu su napisane i brojne knjige i stručne analize, koje su pokušale da demistifikuju tu mušku požudu, ali ... ne znamo da li su uspjele.

Da li ste znali, da su muškarci jedini muški sisavci koji su fascinirani grudima suprotnog spola u seksualnom kontekstu.

Sa naučnog stajališta, žene su jedini ženski sisavci čije se grudi povećaju u pubertetu, a također smo jedina vrsta kojoj mužjaci miluju, masiraju i oralno stimuliraju grudi tokom predigre i seksa.

Stimulacija grudi i bradavica povećat će seksualno uzbuđenje kod 82 posto žena, a 60 posto žena tražit će od svog partnera da im dodiruje grudi, pokazala je svojevremeno studija koja je rađena na Univerzitetu Sheffield.

Dodajmo ovome i činjenicu da su ljudi jedni od rijetkih sisavaca koji vode ljubav „gledajući se u oči“, što naučnici objašnjavaju odnosom majke i dojenčeta, sve postaje dosta „čudno“.

Ipak, najlogičnije objašnjenje je ipak ono da muška fascinacija ženskim grudima proizilazi iz vjekovne težnje o „produženju i očuvanju vrste“, koja nam je zapisana u genetskom kodu. Naime kako se tvrdi, muškarci su fascinirani grudima jer pune grudi, sastavljene većim dijelom od masnoća, signaliziraju muškarcu da je žena dobrog zdravlja i sposobna je roditi i odgajati djecu.

Bilo kako bilo ... prosto rečeno ...  mi ih volimo <3

Izvor: Eros.ba