Naslovna - Srebrenik - U Srebreniku postavljen humanitarni kontejner za doniranje odjeće i obuće /VIDEO+FOTO/

U Srebreniku postavljen humanitarni kontejner za doniranje odjeće i obuće /VIDEO+FOTO/
10.

Objavio: Armin Tufekcic | Thursday 13. October 2016. u 10:31 sati | Pregleda: 20028

Dana 12.10.2016., kod Gradske džamije u Srberniku, postavljen je kontenjer za odjeću i obuću, u saradnji MIZ-e Srebrenik i Međunarudnog foruma solidarnosti EMMAUS Doboj Istok. Humanitarni kontejner za doniranje odjeće i obuće takođe je postavljen danas i u Gračanici, a nešto ranije, u mjesetu maju, i u Tuzli ispred Prinčeve džamije.
“Za sada je to kontejner koji smo uradili i osmislili u vlastitoj režiji. Kontejner je konstruiran tako da može primiti veću količinu odjeće i obuće, bez da postoji bojazan da će biti oštećena, otuđena ili da će pokisnuti. Nadamo se da ćemo nakon uspjeha ovog pilot projekta postaviti nove humanitarne kontejnere po gradovima širom BiH, po mogućnosti, na atraktivnim lokacijama, i u saradnji sa vjerskim zajednicama, općinama, institucijama i pojedincima”, izjavio je Elmedin Škrebo projekt menadžer EMMAUS-a. MFS - EMMAUS je pozvao sve zainteresirane predstavnike institucija i pojedince širom BiH da se uključe u provedbu ovog korisnog i humanog projekta.

U sklopu ovog pilot projekta sva donirana odjeća i obuća koristit će u svrhu projektnih aktivnosti MFS-EMMAUS-a za pomoć socijalno ugroženim osobama, stalnim korisnicima usluga i svima onima kojima je potrebna pomoć.

MFS-EMMAUS je nevladina humanitarna organizacija osnovana 1999. godine sa ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva kojima je ta pomoć potrebna, a svoje urede ima u Doboj Istoku, Sarajevu i Srebrenici. Jedna je od najvećih humanitarnih i nevladinih organizacija ne samo u BiH nego i šire sa 220 zaposlenih i 50 aktivnih volontera.

Medžlis IZ Srebrenik i Međunarudni forum solidarnosti EMMAUS Doboj Istok imaju odličnu saradnju već duže vrijeme, a džematlije i građani Srebrenika su se već prvog dana odazvali akciji i donirali odjeću i obuću.

Više u video članku: