Naslovna - Srebrenik - Održana promocija projekta Vlade TK-a "PREPOZNAJ SVOJE - BUDI PONOSAN - MADE IN BiH"

Održana promocija projekta Vlade TK-a "PREPOZNAJ SVOJE - BUDI PONOSAN - MADE IN BiH"
Cilj projekta je promjena svijesti potrošača o bitnosti kupovine domaćih proizvoda i osnaživanje poduzetničkog ambijenta u Tuzlanskom kantonu.

Objavio: Armin Tufekcic | Tuesday 08. September 2015. u 10:42 sati | Pregleda: 3953

Danas je u Srebreniku u prostorijma Centra za kulturu i informisanje, održana promocija projekta Vlade TK-a "PREPOZNAJ SVOJE - BUDI PONOSAN - MADE IN BiH"

Pred privrednicima naše općine i načelnikom općine Srebrenik, gospodinom Omerović Nihadom, projekat je prezentirao gospodin Zlatko Berberović, a istom su porisustvovali premijer Vlade TK-a gospodin Bego Gutić sa ministrima obrta i poduzetništva, trgovine i saobraćaja i ministrom finansija.

Cilj projekta je promjena svijesti potrošača o bitnosti kupovine domaćih proizvoda i osnaživanje poduzetničkog ambijenta u Tuzlanskom kantonu.

Projekat će trajati 120 dana, a Vlada TK-a već uveliko radi na njegovoj promociji u svim Općinama TK-a, putem medija, bilborda, letaka i brošura, uz najavu posjeta školama i fakulteteima na kojima će se takođe vršiti promocija ovog vrlo značajnog projekta, prilagođenog za djecu i dječiji uzrast.

Više ekonomskog patriotizma, promjena potrošačkog mentaliteta i izbor domaćeg proizvoda na policama donijet će svima nama višestruke i dugoročne koristi u svakome pogledu.

Privrednici su pozdravili nastojanja Vlade TK-a na čelu sa premijerom Gutićem na promicanju domaće proizvodnje i domaćih proizvoda, izrazivši spremnost da i oni uzmu aktivno učešće u ovome projektu.

PRESS SLUŽBA OPĆINA SREBRENIK