Naslovna - BiH - Udruženje „PIPOL“ Tuzla obezbijedilo školski pribor i opremu učenicima i studentima izliječe

Udruženje „PIPOL“ Tuzla obezbijedilo školski pribor i opremu učenicima i studentima izliječe
d.

Objavio: Davor Vehabovic | Wednesday 04. September 2019. u 12:38 sati | Pregleda: 3287

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti  „PIPOL“ Tuzla, pod generalnim pokroviteljstvom društveno odgovorne kompanije UNIQA osiguranje d.d. Sarajevo, obezbijedilo je anatomske školske torbe i osnovni školski pribor i opremu,  za predstojeću školsku godinu, učenicima i studentima izliječenim od raka sa područja Tuzlanskog kantona.

 

Aktivnost „Zajedno kroz školska vrata, za djecu izliječenu od raka“ realizuje se u sklopu programa „Radost života“ koji tokom 2019.godine na području Bosne i Hecegovine implementira UNIQA osiguranje,  s ciljem unapređenja društvenog  položaja, posebno djece i mladih koji dolaze iz ranjivih, i naročito osjetljivih kategorija društva.

„Posljednji dan ljetnog raspusta u Tuzli, na veliko zadovoljstvo naše djece i mladih, i njihovih roditelja, zajedno sa predstavnicima društveno odgovorne kompanije UNIQA osiguranje upriličena je podjela 40 (četrdeset) anatomskih školskih torbi i osnovnog školskog pribora i opreme za korisnike Udruženja koji dolaze iz svih općina i gradova Tuzlanskog kantona. Tuzlanski kanton je vodeći kanton u FBiH  po broju oboljele djece i mladih od raka, i čini jednu trećinu od ukupnog broja oboljele djece i mladih na području FBiH.

Vidjeti sreću na licima naših đaka i studenata,  od kojih će neki po prvi puta u školskoj 2019/2020. ponovo sjesti u školske klupe nakon dugotrajnog liječnja i kućne izolacije, zaista je neprocjenjivo. Još jednom zahvaljujemo društveno odgovornoj kompaniji  Uniqa osiguranje što su  na ovaj način pružili našim mališanima i mladima, a samim tim i njihovim porodicama, imajući u vidu, generalno,  kompleksnu socijalnu i ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi naše društvo, te specifične i  potrebe ove ove populacije.“.