Naslovna - Srebrenik - Mladi iz FBiH i RS-a se ujedinjuju! Osniva se Liga mladih pacifista.

Mladi iz FBiH i RS-a se ujedinjuju! Osniva se Liga mladih pacifista.
Projekat implementira HO Horizonti u saradnji sa Forumom žena Bratunac u Birač regiji (Bratunac, Srebrenica, Milići) i Tuzlanski kanton (Tuzla, Srebrenik, Gračanica).

Objavio: Armin Tufekcic | Friday 22. December 2017. u 14:31 sati | Pregleda: 3335

Liga mladih pacifista je pokret koji je nastao u okviru projekta „Orodnjavanje izgradnje mira na lokalnom nivou“, koji je finansijski podržan od švedske fondacije Kvinna till Kvinna. Projekat implementira HO Horizonti u saradnji sa Forumom žena Bratunac u Birač regiji (Bratunac, Srebrenica, Milići) i Tuzlanski kanton (Tuzla, Srebrenik, Gračanica).

Predstavnici iz Srebrenika su članovi ORC-a AKMOS i u ovom projektu su od juna 2015. godine, kada je i započeo sam projekat. Tokom proteklog perioda kroz edukaciju i saradnju sa mladima izrodila se ideja o formiranju Lige mladih pacifista. Njen cilj jeste širenje mirovnih poruka mladima na nivou cijele Bosne i Hercegovine, kroz susrete i druženja, edukacije, razne akcije, obilježavanje značajnih datuma i stvaranje povoljnije klime života mladih u Bosni i Hercegovini.

Tim ORC-a AKMOS poziva sve mlade ljude koji žele da se priključe Ligi mladih pacifista da ih  kontaktiraju putem Facebook stranice ORC AKMOS Srebrenik.

Izvor: orcakmos.com