Naslovna - Srebrenik - Prva osnovna škola Srebrenik domaćin projektu promocije dječije atletike i zdravog odrastanja

Prva osnovna škola Srebrenik domaćin projektu promocije dječije atletike i zdravog odrastanja
Ovo je projekat koji ima za cilj popularizaciju atletike i zdravog života kod najmlađih uzrasta, a program dječije atletike radi se još od 2001.

Objavio: Armin Tufekcic | Thursday 12. October 2017. u 09:29 sati | Pregleda: 3304

U saradnji sa Svjetskom atletskom federacijom i atletskim klubom Sloboda Tehnograd Tuzla, Prva osnovna škola u Srebreniku je bila domaćin časa atletike kojeg je sa djecom i nastavnicima organizovala naša proslavljena olimpijka Kada Delić-Selimović.

Ovo je projekat koji ima za cilj popularizaciju atletike i zdravog života kod najmlađih uzrasta, a program dječije atletike radi se još od 2001. godine kako bi kraljicu sporta na jedan pristupačan način približili djeci i kako bi djeca ovaj sport tako zavoljela i kasnije se možda i bavili atletikom aktivno.

Jučer je realizovan program atletike za uzraste 1. i 2. razreda, gdje je bilo uključeno između 150 i 180 djece koja su zajedno sa učiteljima, učiteljicama i trenerima iz kluba Sloboda Tehograd prošli određene discipline dječije atletike.

Inače, Prva osnovna škola Srebrenik u proteklim godinama je imala zapažene rezultate u atletkim takmičenjima, redovni su učesnici kantonalnih i federalnih takmičenja, a vrijedi pomenuti da su u protekle dvije godine i djevojčice i dječaci iz ove škole ekipni kantonalni prvaci.

Izvor: radiosrebrenik.ba