Naslovna - Srebrenik - KK Gradina pobjednik 2. Memorijalnog turnira Adnan Gopo

KK Gradina pobjednik 2. Memorijalnog turnira Adnan Gopo
Memorijalni turnir Adnan Gopo“ na kojem su učešće uzele ekipe KK Radnički (Goražde), KK Igman (Ilidža), KK Brčko DC, te domaćin KK Gradina.

Objavio: Armin Tufekcic | Tuesday 10. October 2017. u 10:00 sati | Pregleda: 3325

Proteklog vikenda, tačnije u subotu, odigran je „2. Memorijalni turnir Adnan Gopo“ na kojem su učešće uzele ekipe KK Radnički (Goražde), KK Igman (Ilidža), KK Brčko DC, te domaćin KK Gradina. U veoma uzbudljivim utakmicama sve ekipe su pokazale dopadljivu i atraktivnu igru pa je publika u Srebreniku mogla da uživa u svakoj utakmici.

U prvom polufinalnom susretu sastali su se ekipe KK Gradina i KK Igman, a pobjedu je odnijela domaća ekipa rezultatom 85:76. Utakmica u kojoj su košarkaši Gradine od samog početka pa do kraja imali rezultatsku prednost koja je u drugoj četvrtini iznosila i +21 poen. Do kraja utakmice trener Mićanovic je izrotirao sve igrače pa su gosti sa Ilidže uspjeli smanjiti svoj zaostatak na podnošljivih 9 poena razlike. U ovom susretu Gradinu su predvodili iskusni dvojac Hrnčić i Tanasilović koji su ubacili po 25 poena.

U drugom polufinalnom susretu između KK Radnički i KK Brčko pobjedu je odnijela ekipa iz Goražda koja je slavila rezultatom 79:66. Nakon polufinalnih utakmica predstavnici ekipa učesnica, zajedno sa majkom nastradalog košarkaša, posjetili su mezar rahmetli Adnana Gope te položili cvijeće.

U utakmici za 3. mjesto više znanja i iskustva imali su igrači KK Brčkog koji su porazili A1 ligaša ekipu Igmana tijesnim rezultatom od 90:87. Najzanimljivija utakmica na turniru bila je finalna utakmica u kojoj su se sastali KK Gradina i KK Radnički. Izuzetno zanimljiva utakmica u kojoj su se ekipe smjenjivale u vodstvu do kraja prvog poluvremena. U drugom dijelu utakmice košarkaši Gradine ubacuju u veću brzinu i sasvim zasluženo odnose pobjedu rezultatom 83:70 čime postaju pobjednici 2. Memorijalnog turnira Adnan Gopo. Kao i u prvoj utakmici Gradinu su predvodili Hrnčić i Tanasilović sa 37 odnosno 14 postignutih poena. Impresivan učinak Hrnčića na turniru od 62 poena u 2 utakmice donijela mu je priznanje za najboljeg strijelca na turniru. Za najboljeg igrača turnira izabran je juniorski reprezentativac BiH Adi Alikadić, koji je pokazao da BiH ne mora brinuti za košarkašku budućnost.