Naslovna - Srebrenik - MDD "Merhamet" OO Srebrenik obilježio nastupanje Nove 1439. hidžretske

MDD "Merhamet" OO Srebrenik obilježio nastupanje Nove 1439. hidžretske
9.

Objavio: Armin Tufekcic | Wednesday 20. September 2017. u 12:45 sati | Pregleda: 3103

U utorak, 19.9.2017. godine, MDD "MERHAMET" OO je na sebi svojstven način, kao i ranijih godina obilježio nastupanje Nove 1439 godine po hidžri.

Uz pomoć Općine Srebrenik, privrednika, donatora i dobrih ljudi, obezbijeđeni su novogodišnji paketići za djecu sa posebnim potrebama, djecu bez jednog ili oba roditelja, kao i za djecu čiji su roditelji u stanju socijalne potrebe.

Podijeljeno je ukupno 150 paketića, a osim djeci islamske vjeroispovijesti, podijeljeni su paketići i našim komšijama i susjedima pravoslavne i katoličke vjeroispovijesti.

Predsjednik MDD "MERHAMET", Osman ef. Mujić, obratio se prisutnima i poželio sretnu i berićetnu Novu hidžretsku godinu, istakavši posebnu zahvalnost svim donatorima koji iz godine u godinu podržavaju ovaj projekat i rad MDD "MERHAMET".

Glavni imam Medžlisa IZ Srebrenik, Refik ef. Hodžić, istakao je značaj hidžre, njenog obilježavanja, poruka koje nam ona donosi, kao i zajedništva i humanosti koji treba da krasi sve muslimane i sve ljude ovoga svijeta, čestitajući svim prisutnima novu hidžretsku 1439 godinu.

Sretni mališani u pratnji svojih roditelja, sa osmijesima na licima napuštali su prostorije JU "Centar za kultru i informisanje" u Srebreniku, noseći svojim kućama lijepe poklone kojima će se sladiti i veseliti ovih dana.

PRESS SLUŽBA

OPĆINA SREBRENIK